La maleta de part ideal

Cada vegada que m’he trobat al voltant de la setmana 30 de l’embaràs he començat a tenir la necessitat de preparar la maleta per quan arribi el moment del part. Sé que encara falta, però amb els altres dos vaig anar tard, no la vaig tenir a punt del tot fins a última hora… I aquesta vegada no vull anar amb presses.

Amb la Dana vaig dur massa coses, amb l’Abiel me’n van faltar… Però a la tercera va la vençuda! Aquesta vegada la clavo!

Primer de tot, personalment crec que val la pena dur dues bosses. Una amb tot lo bàsic pel part i una altra per l’estada a l’hospital. Si quan arribes a l’hospital no vas directament a la sala de parts, el teu acompanyant pot anar a buscar la maleta grossa en un moment. Però si vas directe (i apurada) a la sala de parts és millor tenir una bossa més petita i maleable.

Pel part

Documentació

DNI, llibre de família, targeta sanitaria, cartilla de l’embaràs, totes les proves que t’han fet i el pla de part. A l’entrar, és el primer que us demanaran. Jo recomano portar-ho en algun lloc de fàcil accés per perdre el menys temps possible amb això. Quan estàs amb contraccions i tens mal, l’últim que et ve de gust és explicar on estan les coses o posar-te a buscar-les tu mateixa.

Calcetes postpart

Amb la Petita no les vaig fer servir a la sala de parts, perquè va ser part amb epidural i em van pujar amb camilla a l’habitació. Allà, un cop se’m van despertar les cames i em vaig poder rentar, ja les vaig necessitar, però ja tenia la maleta per l’estada a l’habitació. En canvi, en el part del Petit, que va ser natural, com que podia caminar perfectament, em vaig dutxar a la sala de parts mateix, després d’un parell d’hores de pell amb pell, i ja les hauria necessitat per pujar a planta. En aquest cas, em van pujar amb cadira de rodes i va ser molt incòmode moure’m amb la pedazo compresa que portes sense res que la subjecti… Va ser una mica còmic, la veritat! En resum, calcetes postpart a la maleta per l’hospital però també a la bossa pel part! Per cert, he provat les de paper i les de reixa i, sense cap dubte, repetiré les de reixa.

Una muda per tu

Potser la fas servir, potser no, o potser només fas servir alguna peça del que has portat. Un cop més en el meu cas he viscut dues experiències diferents. El primer part vaig pujar a planta amb la bata de l’hospital i a l’habitació ja em vaig canviar. Però en el segon, ja m’hagués agradat vestir-me després de la dutxa i abans de pujar a l’habitació. En aquest cas només tenia dues opcions, la bata de l’hospital amb la que vaig parir o la roba que portava a l’arribar… Ambdós modelets estaven bruts, suats i plens de sang. Hagués donat el que fos per tenir una muda a dins la bossa!! Però cap problema, les llevadores em van donar una bata neta, i amb això vam fer. Important! Posa-hi mitjons i un jersei! A les sales de part hi sol fer fred.

Pel petitó o petitona

Un gorret, un parell de bolquers, una muda, una muselina i/o una manta. Què fareu servir dependrà molt de com es desenvolupin els fets… Però pot ser que ho necessiteu tot o que no necessiteu quasi res. Si pots fer pell amb pell a la sala de parts amb calma, potser ja el voldreu vestir una mica abans de pujar a planta. Si no, potser ho allargueu una mica més i amb la muselina i la manta, la teva escalfor i el gorret ja n’hi ha prou. Si la cosa acaba en cesària d’urgència i el bebé se’n va amb el pare al néixer, necessitarà la roba… O potser pot fer pell amb pell amb el pare. Cada hospital té els seus protocols i depenent de les situacions us podeu trobar amb una cosa o una altra. De qualsevol manera, una muda de recén nascut ocupa ben poc i jo crec que val la pena dur-la a la bossa pel part.

Un paquet de tovalloletes humides

No sé si cal o no cal, però jo en algun moment les hauria fet servir.

Per l’estada a l’hospital

Roba còmode i sabatilles

Tothom diu que un parell de camises de dormir obertes per davant per poder donar bé el pit. Personalment, la primera vegada que vaig parir em vaig sentir molt incòmode amb les camises de dormir. Primer perquè segons com et volies posar ensenyaves les calces sexys de paper o de reixa i la mega-compresa a tothom. Segon perquè tens la sensació d’anar en pijama tot el dia. Tercer perquè per donar de mamar no cal roba especial per donar de mamar… Jo sempre m’he sentit més còmode pujant-me la samarreta per donar de mamar, quedes més tapada i no et sents el centre d’atenció. Però clar, la primera vegada no sabia res! I tenia la sensació d’estar ensenyant la pitrera a tothom… La segona vegada que vaig parir, sabent com jo em sentia millor, vaig agafar roba còmode, elàstica, suau… El que jo portaria a casa meva per anar a gust i rebre visites. (Per cert, un apunt important. Després de parir, tens panxa! Bastanta. Per tant, porta roba premamà o ample per anar a gust.)

Sostens d’alletament

Això sí que cal! Mira que siguin suaus i còmodes i tingues en compte la talla. Jo, durant l’embaràs, faig servir una talla més que l’habitual i durant l’alletament (sobretot al principi, quan la producció de la llet és molt gran) dues talles més.

Discs absorbents

Potser a l’hospital no els faràs servir, ja que són necessaris sobretot per quan hi ha més producció de llet de la que cal, i com que els primers dos dies aproximadament, només surt calostre (i, en principi a l’hospital no s’hi està més de dos dies), no haurien de fer falta. Però per si et puja la llet abans o et fan una cesària i has d’estar més dies a l’hospital, o el que sigui, val la pena tenir-los a mà i no anar tacant samarretes com si fossis una font.

Jo n’he fet servir dels que són reutilitzables, tant per la butxaca com pel medi ambient, crec que és el millor. Però sempre va bé tenir-ne d’un sol ús per si algun dia no tens temps de fer rentadores.

Compreses de cotó pel postpart

Quan ja no tens sagnats tant grans, ja no cal portar els empapadors enormes que et donen a l’hospital, i s’agraeix tenir compreses una mica més petites per deixar de tenir la sensació que vas amb bolquer!!

Neceser i tovalloles

Crec recordar que hi havia tovalloles però per si el teu acompanyant necessita una dutxa ràpida no està de més tenir-ne alguna més. També suposo que depèn de l’hospital on estiguis, de si és públic o privat, si estàs en habitació compartida o individual…

Muda pel dia que marxes

Potser ja et serveix la mateixa roba còmode amb la que estàs a l’habitació. A mi sempre m’ha vingut de gust vestir-me una mica més de carrer. Sembla una tonteria… De l’habitació al cotxe i del cotxe a casa, però el fet de vestir-me i arreglar-me una mica em puja l’ànim 🙂

Mòbil i/o tablet, càmera i carregadors

Per immortalitzar els primers moments i avisar a família i amics de que el baby ja ha arribat. Això és molt personal… Hi ha gent que passa del mòbil, però a mi m’agrada tenir-lo a mà per avisar a la gent que sé que està pendent de nosaltres.

Pel petitó o petitona…

Unes 4 mudes, un parell de mantes i/o muselines, sabó (ho poso, però jo no l’he fet servir mai, ja que a l’hospital no l’hem banyat mai), crema hidratant, llima per les ungles, bolquers, esponja natural i tovalloletes humides.

I crec que no em deixo res… Espero no deixar-me res!

Alguna aportació o suggerencia? 🙂

Si t'ha agradat aquest post, comparteix-lo! I si t'animes i em deixes un comentari m'alegraràs el dia
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada