1'5l d'aigua al dia

Fa poc més d'un mes vaig decidir emprendre un repte que em rondava pel cap feia molt, molt de temps: beure un litre i mig d'aigua cada dia durant un mes. Alguns direu: “pfffff, quina xorrada. Jo això ho faig des de sempre”. Però en el meu cas ha estat un canvi important en la meva rutina. Crec que mai a la vida havia begut aquesta quantitat d'aigua diàriament, tot i ser el recomanat.

Els meus motius:

 • La majoria de professionals de la salut recomanen beure entre 1'5 i 2 litres d'aigua al dia. El cos humà està compost en un 70% d'aigua, sembla raonable que hagi de ser part important de la nostra dieta, no?
 • Ajuda a controlar la gana i per tant, a mantenir el pes a ratlla. Sembla ser que moltes vegades confonem la sensació de set amb gana, i piquem entre hores, quan en ralitat només necessitaríem un got d'aigua.
 • L'estat de la pell millora. Està molt bé hidratar la pell des de fora amb cremes hidratants, però també és necessari i important fer-ho des de dins.

el procés:

La primera setmanam'ho vaig prendre amb molta energia. Tenia aquesta motivació incansable de quan comences una cosa nova i no em va costar aconseguir el repte diari. Anava amb la meva ampolla de litre i mig a tot arreu i de tant en tant feia un glop. Això sí, el lavabo es va convertir en el meu amic més visitat. Era un no parar!

La segona setmana la cosa va canviar. La motivació inicial ja havia perdut la seva força i em començava a sortir l'aigua per les orelles. Era com si al meu cos no li fes falta tanta aigua. I de fet, després de viure tants anys amb menys quantitat, potser s'havia acostumat a funcionar amb menys recursos. Així que vaig suposar que havia de tenir paciència i esperar a veure si el meu cos s'adaptava a la nova rutina. Una cosa que també va canviar va ser el nombre de visites al bany, sort! Així que semblava que sí, que el meu cos s'anava adaptant.

La tercera setmana va ser bastant curiosa. La motivació i energia havia desaparegut del tot, hahaha! L'únic que m'animava a seguir era poder escriure aquest post… Ja que havia començat el repte, volia acabar-lo. El curiós és que, tot i que l'ampolla ja no m'acompanyava enlloc i sovint fins i tot me l'oblidava al dormitori, arribava un moment al dia que tenia una set tremenda. Podia beure més de mig litre d'una glopada. Havia acostumat el meu cos a tenir una quantitat d'aigua i ara, que no estava sent tan exigent al llarg de tot el dia,, ell solet me la demanava. Així que vaig seguir bevent el litre i mig sense problemes.

La quarta setmanava ser la més dura. Em va agafar en uns dies molt intensos i de molta feina fora de casa, amb poca regularitat d'horaris i menjars… un desastre, total. Arribava a casa i no havia begut ni dos glops d'aigua! I durant el sopar, apa, tota l'ampolla cap a dins, i després tota la nit fent pipí… No us ho recomano.

resultats:

Doncs bé, encara que no puc dir que aquesta experiència ha marcat un abans i un després en la meva vida, sí que hi ha alguns aspectes positius que puc remarcar.

 • Segurament estic més sana. Sabem que l'aigua ajuda a purificar l'organisme i encara que no ho noti directament, estic segura que el meu organisme està millor ara que uns mesos enrere.
 • Pell més hidratada i lluminosa. No és que hi hagi un abans i un després espectacular, però sí que nota. Almenys jo ho noto.
 • -2 kg! Sí senyors. Aquests dos quilos que no em treia de sobre de cap manera se'n han anat per art de màgia en un mes… Només per això ja m'ha valgut la pena l'experiment.
 • La satisfacció de proposar-me alguna cosa saludable i aconseguir-la. Jo sempre dic que la força de voluntat és un múscul i cal exercitar-lo. Aquest repte m'ha servit per treballar aquest aspecte i estic contenta i satisfeta.
 • Després d'acabar el mes, ja no m'obligo a beure el litre i mig d'aigua, però he vist que bec bastant més que abans. Això vol dir que he reeducat el meu cos i he sortit guanyant 🙂

Que dius que vols fer-ho tu també? Doncs vinga, no t'ho pensis i comença demà mateix. Tot són avantatges!

Si t'ha agradat aquest post, comparteix-lo! I si t'animes i em deixes un comentari m'alegraràs el dia
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada